Mavimsi yapraklarıyla bu iki türün bahçe dekorasyonunda önemli yerleri var. Susuz bahçe tasarımları için ideal yer örtücü bitkilerdendir. Kayalıklı bahçe tasarımlarında taşların arasında yaşamaya uyumlulukları iyidir. İlkbahar ortası ile yaz ortası arasında dal uçlarından Antep fıstığı yeşili renginde çiçek açarlar.
Diğer bir kullanımları, gül ve yıldız çiçeği gibi toprağı ısınmaması gereken ama uzun süre direkt güneş isteyen bahçe bitkilerinin hemen diplerinde yer örtücü amaçlıdır. Bunların sayesinde güneş ışınları toprağı ısıtmaz. Fakat bu kullanımda Euphorbia rigida sulanan yerlerde ortalama yarım metre uzun ve dik duruşlu olduğundan pek uygun değildir. E. myrsinites yerde sürünücüdür ve yerden yüksekliği 15cm’yi geçmez.
Zehirli bitkilerdir. Öldürücü etkisi yok ama yendikleri takdirde ciddi rahatsızlıklar verirler. Beyaz süt öz suları cilde zarar verir ve gözleri kör etme riski var. Budama yaparken öz suyunun gözlerinize sıçramaması için tedbirli olun.
Euphorbia myrsinites kış soğuklarına en fazla -30C dereceye, Euphorbia rigida ise en fazla -20C dereceye kadar dayanır.
Bahçelerde uzun süre güneş alan yerlerde yetiştirin. Pek sulama istemez, toprak seçmezler.
Üretimleri genellikle tohumlarıyladır. Tohumları en geç kış sonunda ekmek gerekiyor. Kökten ayırmayla da çoğaltabilirsiniz. Ayrıca dallarını en dipten koparıp köklendirmek mümkündür.