Özellikleri
Kalanchoe laciniata’nın yaprakları gayet ince parçacıklar bütünüdür. Yapraklar dantel gibi çok parçalıdır. Ama henüz mini bir fide iken tek parçalı olur. Bitkinin erginliği, bulunduğu yerin şartları ve bakıma göre yaprak uzunluğu 15cm’yi geçer. Bitkinin boyu ise bakıma göre 30cm ile 1m arasında değişir.
Çiçekleri hediyelik kalanşoların (kalandivaların) çiçeklerine benzer. Rengi sarıdır. İlkbahar ortasında çiçek açar.
Calandiva’lardan bazılarının yaprak yapısının Kalanchoe laciniata yaprakları gibi parçalı olması bu tür ile hibrit olmalarından kaynaklanır. Fakat hibritlerin yapraklarındaki parçalılık daha az ve daha genişçe parçalar halinde olur.
Süs bitkisi olmasından daha çok tıbbi amaçlı kullanımından bahsedilen bir bitkidir.
Bakımı, üretimi
Kalanchoe Laciniata ev ortamında yetişmeye uygundur. Yazın öğle civarı güneşinden korumak gerekir.
Temiz ve iri taneli dere kumu ile süzekliği arttırılmış doğal humuslu arazi toprağında güçlü gelişir. Sulamaları diğer sukulentlere göre değil çoğunluk normal bitkilerde olduğu gibi yapın. Ama yine de serin mevsimlerde sulamayı oldukça seyrek tutmada yarar var.
Uzun süre susuzluk ya da dondurucu soğuk yüzünden toprak üstü kısmı tamamıyla ölür. Kışın -3C dereceden daha fazla soğuğa dayanması mümkün değildir. Toprak altındaki korm yapısında olan yumrusu ile şartların düzelmesini bekler. Uygun şartlarda tekrar dallar uzatarak hayatına devam eder.
Fide üretimi tohum ile ve yapraklı dal parçaları iledir. Tek yapraklı kısacık bir dal bile uygundur. Kolayca köklenir ve filizlenirler. Fakat Kalanchoe laciniata yakın akraba türler gibi yaprak çeliği ile çoğalamıyor.